Vulin: Subvencije za one koji zaposle žrtve nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Subvencije za one koji zaposle žrtve nasilja

Svi poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja, ili trgovine ljudima po prvi put će od Nove godine dobijati subvencije, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

U obraćanju novinarima u pauzi okruglog stola "Unapređenje normativnog okvira za zaštitu dece od zloupotrebe dečjeg rada", Vulin je rekao da se žrtve nasilja moraju ekonomski osposobiti nakon što su odvojeni od nasilnika i da njihov problem nije rešen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tim odvajanjem.

Oni se često, istakao je Vulin, nemajući izlaza, vrate u okruženje u kojem su trpeli nasilje.

Upravo zato je, prema njegovim rečima, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje donelo odluku da poslodavci koji zaposle žrtve nasilja budu subvencionisani sa ciljem da se te osobe osposobe za samostalan život.

Ovo može pomoći, istakao je Vulin, i tome da ljudi više i češće prijavljuju nasilje, a ne da "okrenu glavu " kada ga uoče.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subvencije za poslodavce koji zaposle žrtve nasilja

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će od 1. januara poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja i trgovine ljudima dobijati subvencije i dodao da se priprema lista nedozvoljenih poslova za decu...On je na okruglom stolu o...

Nastavak na N1 televizija...

Vulin: Poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja dobijaće SUBVENCIJE

Izvor: Blic, 07.Nov.2016

Svi poslodavci koji zaposle žrtve porodičnog nasilja ili trgovine ljudima po prvi put će od Nove godine dobijati subvencije, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin...On je rekao da se žrtve nasilja moraju ekonomski osposobiti nakon što su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.