Vulin: Srbija će jačati svoju vojsku

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija će jačati svoju vojsku

Srbija će jačati svoju vojsku i neće više nikada dozvoliti da se ponove užasi srpskog naroda kao što je to bilo u akcijama “Oluja” ili “Bljesak”, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

“Beskrajno sam ponosam kada mogu da vam kažem da ćemo našu armiju jačati, naoružavati, opremati i da nikada više nećemo dozvoliti da se ponove užasi Oluje ili Bljeska, a da nemamo čime ili da ne znamo kako”, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Vulin u svom govoru na novogodišnjem prijemu i dodeli zlatne plakete “Srpski ratnik” u Domu penzionera Bežanijska kosa.

On je istakao pred članovima udruženja boraca da to govori upravo pred onima koji više od ikoga cene mir i slobodu.

“Nema mira niti slobode bez snažne i moćne države, bez armije i policije, ali i više od svega bez naroda koji voli i ceni slobodu. Nemojmo nikada da dopustimo da nam govore kao istinu veliku i strašnu laž da mi volimo da ratujemo - da Srbi vole da ratuju”, naglasio je Vulin.

On je rekao da je baš suprotno i da će Srbin uvek kada može izabrati da gleda unuke i praunuke.

“Hoće da pretekne čitav jedan život, a da ne upozna rat, ali mu nije dato da bira. Na nama je da stvaramo zemlju koja će moći da bira”, naveo je Vulin.

Ministar je rekao da je Srbija svoj mir uvek plaćala ratom.

“Nije se Srbija pitala za ratove, dolazili su bez njene volje i njenog pitanja. Možda je samo jedno pitanje postavljano - da li smo spremni da nestanemo, da se umanjimo i budemo suprotni sebi samim, da živimo bez slobode, jer to su veliki i moćni želeli. Nikada nijedna generacija u istoriji srpskog naroda nije dala pogrešan odgovor, već da je život bez slobode nezamisliv i da je spremna da plati najvišu cenu”, naveo je Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Ko ne poštuje odluke biće isključen iz stranke

Izvor: Beta, 24.Dec.2016

Predsednik Pokreta socijalista (PS) i ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas u Vladi Srbije da položaj Srba na Kosovu i Metohiji može biti unapredjen samo u saradnji sa Vladom "i nikako drugačije".Povodom odluke dela srpskih poslanika da prekinu bojkot Skupštine Kosova, Vulin je ponovio da će...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.