Vulin: Samo HR bez problema diže spomenik fašistima

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Samo HR bez problema diže spomenik fašistima

Pirot -- Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je Hrvatska jedina zemlja u svetu u kojoj se legitimno, legalno i bez velike osude dižu spomenici streljanim fašistima.

Vulin je to izjavio povodom podizanja spomen ploče ustašama u Sisku.

"Možete li da zamislite da se spomenik streljanim fašistima podigne u Nemačkoj, Italiji ili bilo kojoj drugoj zemlji u svetu. To je jednostavno nezamislivo. Ono što još više plaši i brine je što međunarodna zajednica ćuti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nigde ne mogu da čujem glasnu i jasnu osudu, da čujem da se antifašitička Evropa opredelila prema onome što se dešava u Hrvatskoj", rekao je Vulin novinarima.

On je dodao da buđenje fašizma nije nešto o čemu treba da se govori i da "sa tim treba da se suoči Evropa koja bi morala da bude iznad nečega takvog", .

"Ako je Hrvatska članica EU i ako joj je dozvoljeno da samo zato što je članica EU može da se vraća fašističkoj prošlosti, ubeđen sam da to nije i prošlost većine Hrvata i građana Hrvatske. Onda moramo da se pitamo kuda Evropa ide i kakva je poruka Srbima, Jevrejima, Romima, kakva je poruka svim antifašistima i ljudskim bićima", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da se postavlja pitanje dokle će opstati spomenici fašističkim žrtvama, ako je moguće da se podižu spomenici streljanim fašistima, jer kako je dodao, ne mogu i jedni i drugi da budu na istom prostoru.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u Pirotu prisustvovao uručenju rešenja za novu grupu bivših radnika Aha-Mure Prvi maj o isplati zaostalih zarada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.