Vulin: Razvijanje vojnotehničke saradnje sa Rusijom od strateškog značaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Razvijanje vojnotehničke saradnje sa Rusijom od strateškog značaja

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da je razvoj vojnotehničke saradnje s Rusijom od strateškog značaja za Srbiju kao i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Rusijom je dalji razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje. Uveren sam da će nastavak zasedanja Međuvladine srpsko-ruske komisije za vojnotehničku saradnju dodatno doprineti jačanju sveukupnih odnosa između >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naših država", rekao je Vulin na sastanku sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovim.

Vulin je naveo da Srbija ne razmatra mogućnost uvođenja bilo kakvih sankcija Rusiji i da "ceni što ruska strana pokazuje razumevanje naših težnji da ostvarimo dobre odnose sa zemljama i na Istoku i na Zapadu"

Bojcov je rekao da će obe strane u narednom periodu pružiti podršku nastavku pozitivnog trenda saradnje i proširenju njenog opsega.

Tokom zasedanja komisije analizirane su dosadašnje aktivnosti i dogovoreni dalji koraci u skladu sa Planom vojnotehničke saradnje, koje se tiču nabavke, remonta i modernizacije sredstava naoružanja i vojne opreme za potrebe srpske strane, kao i međusobno proširenje isporuka proizvoda odbrambene industrije, navedeno je u saopštenju ministarstva odbrane.

Sastanku je prisustvovao i ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Vojnotehnička saradnja s Rusima ima strateški značaj

Izvor: N1 televizija, 22.Jun.2018

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je razvoj vojnotehničke saradnje s Rusijom od strateškog značaja za Srbiju kao i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, saopštilo je ministarstvo odbrane..."Strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Rusijom je dalji razvoj vojnoekonomske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.