Vulin: Očekujem uspešne razgovore sa MMF-om

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Očekujem uspešne razgovore sa MMF-om

Ministar rada Aleksadnar Vulin izjavio je danas da će se sastati sa predstavnicima MMF-a, da će Ministarstvo rada dati svoj doprinos tim razgovorima, kao i da očekuje da će oni biti uspešni.
"To nećemo znati do samog kraja, učinićemo ono što je do nas, a Ministarstvo rada će, kao i uvek, voditi računa prvo o interesima radnika i penzionera, kao i onih čija prava štitimo, socijalno ugroženima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a videćemo kako MMF gleda na to", rekao je Vulin novinarima u Beogradu, posle sastanka sa predstavnicima Fonda PIO.



Na pitanje da li očekuje nove uslove koji se odnose pre svega na reforme Vulin je rekao da ne može da se izjasni o tome i da to treba pitati predstavnike MMF-a.

On je naveo da se reforme koje se sprovode u Srbiji ne sprovode samo zbog MMF-a, već zbog sebe, da bi republički budžet bio zdraviji, da bismo trošili onoliko koliko zarađujemo...

"To su stvari koje bismo radili i sa MMF-om i bez MMF-a", poručio je Vulin i dodao da vrlo često predstavnici međunarodnih finansijskih institucija traže od nas mnogo rigorozniju štednju, značajno veće smanjivanje penzija i javnih rashoda.

"Rekli smo šta možemo da uradimo, to je urađeno. Doneli smo veoma važne odgovarajuće zakone, preduzeli mere i videćemo kako će se o tome izjasniti MMF", rekao je Vulin.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.