Vulin: Nećemo dozvoliti da se prekraja istorija

Izvor: RTS, 27.Nov.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nećemo dozvoliti da se prekraja istorija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko položili su vence na Spomenik crvenoarmejcu na Groblju oslobodilaca Beograda i učestvovali u svečanoj primopredaji grumena zemlje sa groblja koji će biti dopremljen u Rusku Federaciju u okviru akcije "Put sećanja".
Ministar Aleksandar Vulin je, nakon svečane ceremonije, istakao da je Srbija koju vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandar Vučić, Srbija koja pamti, Srbija koja neće da menja istoriju i koja je uvek bila na pravoj strani sveta.

"Kao što predsednik Vučić nije dozvolio da Srbija na bilo koji način uzme učešće u antiruskim sankcijama ili u antiruskoj histeriji, tako ni on, ni naša država nikada neće dozvoliti da se prekraja istorija, da se zaboravljaju oni koji su nas oslobodili, koji su sa nama učestvovali u oslobođenju ovog grada i ove zemlje, koji su čitav svet spasili od najvećeg zla moderne civilizacije - fašizma", rekao je Vulin.
"I nikada nećemo učestvovati u prekrajanju i menjanju istorije i nikada nećemo dozvoliti sramna izjednačavanja Crvene armije i Hitlerove armije i nikada nećemo dozvoliti da se zaboravi ko je činio zverske zločine, a ko je oslobodio Evropu", naglasio je ministar Vulin.
Srbija je, kako je istakao, uvek bila na pravoj strani sveta.
"Srpski narod nikada nije imao pogrešan izbor i ako veliki nešto mogu da nauče od Srba jeste to da gledaju i pažljivo prate gde su Srbi, jer tamo gde su Srbi, tamo je sloboda i pravda. Gde su Srbi, tamo je sloboda za sve, tamo je poštovanje za sve nacije, tamo je poštovanje za svaku državu", poručio je Vulin.
Prema njegovim rečima, Srbija je vojno neutralna zemlja i kao takva će nastaviti da vodi računa o sebi, o svojoj sigurnosti i bezbednosti, da sarađuje sa istokom i sa zapadom i da izražava svoje veliko poštovanje narodu i rukovodstvu Ruske Federacije. I svakako, da vodi računa o istoriji koja nas spaja, ali ne samo o istoriji, već i zajedničkoj budućnosti.
Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da je danas važan događaj i zahvalio predsedniku Srbije i ministru odbrane za njegovu realizaciju.
"Danas smo prikupili jedan uzorak zemlje odavde, na Groblju oslobodilaca Beograda, a isto smo učinili na 14 mesta širom Srbije. Ovo je jedan deo velikog i važnog projekta uoči obeležavanja 75 godina od pobede, u okviru koga se gradi veliki hram u Rusiji i memorijalni centar. Ovaj grumen zemlje, zajedno sa ukupno 15.000 uzoraka koji su prikupljeni širom Evrope, jer su vojnici Crvene armije oslobađali istočnu, centralnu i značajan deo severne Evrope, biće deo tog memorijala, naglasio je Bocan-Harčenko i istakao da Srbija u ovom projektu ima značajno učešće.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Srbija nikada neće dozvoliti da se prekraja istorija

Izvor: Beta Video, 27.Nov.2019

BEOGRAD - ``NIkada nećemo dozvoliti da se zaboravljaju oni koji su Srbiju oslobodili, koji su sa nama učestvovali u oslobodjenju ovog grada i ove zemlje, koji su čitav svet spasili od najvećeg zla moderne civilizacije - fašizma``, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. (CH2) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.