Vulin: NVO imaju pravo na svoj stav

Izvor: Press, 20.Dec.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: NVO imaju pravo na svoj stav

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom zahteva za njegovu smenu koju je vladi uputilo nekoliko nevladinih organizacija, da svako ima pravo na svoj stav i da ne želi da komentariše taj zahtev.
Na pitanje novinara, zašto je na vest o zahtevu za smenu odreagovala njegova partija, Vulin je rekao da i stranke, kao i nevladine organizacije u demokratiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << imaju pravo na stav.

"Političke partije imaju svoje stavove koji su potpuno legitimni i prihvatljivi u demokratiji, i ne vidim u čemu je tu preoblem", rekao je Vulin novinarima u Novom Pazaru.

Na pojedine komentare da je saopštenje Pokreta socijalista "kao iz devedeetih", Vulin je upitao zašto tim organizacijama smeta vreme u kome su i same nastale.

"Neću to da komentarišem, svako ima pravo na svoj stav, pravo nekih NVO je da budu nezadovoljne, a nekih drugih da budu zadovoljne. Ne možete da izđete sa stavom, a da ne očekujete drugi stav", istakao je Vulin. 

Nekoliko udruženja građana, predvođeni Građanskim inicijativama i Komitetom pravnika za ljudska prava Jukom, podnelo je juče krivične prijave protiv NN lica nadležnom javnom tužilaštvu zbog zloupotreba koje su se dogodile prilikom Konkursa o dodeli sredstava za unapređenje usluga socijalne zaštite, kao i zahtev Vladi za preispitivanjem političke odgovornosti ministra Vulina, u čijoj je nadležnosti sporni konkurs.

Na to je odreagovao Pokret socijalista, čiji je Vulin predsednik, koji tvrdi da Vulinovu ostavku traže nevladine organizacije koje se ne bave socijalnom zaštitom već politikom, kao i da će novac kojim je trebalo da se finansiraju nevladine organizacije ostati Fondu za lečenje dece.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NVO imaju pravo na svoj stav, kaže Vulin

Izvor: Mondo, 20.Dec.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio povodom zahteva za njegovu smenu koju je vladi uputilo nekoliko nevladinih organizacija, da svako ima pravo na svoj stav...Foto: Beta/Miloš Miškov..Na pitanje novinara, zašto je na vest o zahtevu za smenu odreagovala...

Nastavak na Mondo...

Vulin: NVO imaju pravo na svoj stav

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2014

Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom zahteva za njegovu smenu koju je vladi uputilo nekoliko nevladinih organizacija, da svako ima pravo na svoj stav i da ne želi da komentariše taj zahtev...Na pitanje novinara, zašto je na vest o zahtevu za smenu odreagovala njegova partija, Vulin je rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.