Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Kapaciteti za migrante vrlo blizu popunjenosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ima kapacitete za prijem oko 6.000 migranata koji su vrlo blizu popunjenosti pa treba pripremiti odgovarajuće rešenje.

Vulin je novinarima u Beogradu rekao da svaki migrant ima pravo da zatraži azil u Srbiji, ali da gotovo niko ne želi to da iskoristi jer bi u tom slučaju izgubio pravo da azil zatraži i u nekoj zemlji Evropske unije.

"Mi ćemo ih vraćati ili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u zemlje porekla ili odande odakle su došli", kazao je Vulin i dodao da Srbija mora da se ponaša kao i druge zemlje.

On je rekao da nije bitno da li Srbija veruje u prepreke i barijere, već je bitno u šta veruje EU.

"U šta budu verovali oni, verovaćemo i mi", kazao je Vulin i dodao da se od zemalja Evropske unije očekuje jedinstveno rešenje za migrantsku krizu i da Srbija prihvata svaku zajednučku politiku.

Vulin je rekao da je zajedno sa ministrom spoljnih poslova Nebojšom Stefanovićem, premijeru Aleksandru Vučiću predložio da srpska granica bude ojačana kako bi se smanjio pritisak na vojsku i policiju.

"Predsednik vlade će doneti tu odluku, on ne deli sve stavove gospodina Stefanovića i mene, ali je vrlo zabrinut za sve što se dešava", kazao je Vulin.

Ministar je naveo i da treba očekivati nova zakonska rešenja jer su postojeća doneta u trenutku kada je u Srbiju godišnje ulazilo 10 migranata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.