Vulin: Izrada jedinstvene strategije u toku

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Izrada jedinstvene strategije u toku

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zvečanu da se radi izradi jedinstvene državne strategije za Kosovo i Metohiju u toku,ali da ne može da govori o datumima.

"To neće biti nikakav tajni plan, već živ i aktivan dokument, koji će pokazati da se promenila pozicija Srbije, da mi više ne sedimo i ne čekamo da nam se daju rešenja sa kojima se slažemo ili ne slažemo, već da idemo u korak sa situacijom, da smo mi oni koji tražimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imamo svoje stavove i hoćemo da se nešto promeni", rekao je Aleksandar Vulin.

Vulin je ocenio da je Nemačka značajni politički i ekonomski partner Srbije i država bez koje integracije neće biti ubrzane.

"Baš zato što cenimo mišljenje naših prijatelja iz međunarodne zajednice, moramo da kažemo da je Srbija pouzdan i poželjan partner upravo zato što se drži svog Ustava i svojih zakona. Nije moguće postati član EU ukoliko se ne bi držali svog Ustava i zakona", rekao je danas u Zvečanu.

Vulin je ponovio da po Ustavu Srbije nije moguće priznati Kosovo niti bilo kakvu državu koja nastaje na tlu naše države.

(Beta Foto Tanjug Edib Tahirović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.