Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2020, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Domaće naoružanje na helikopteru H 145

U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" nastavljeno je ispitivanje vazduhoplovnog naoružanja koje su razvili Vojno-tehnički institut i Jugoimport SDPR i koje se proizvodi u pančevačkoj Utvi - raketnog lansera 80 mm i gondole sa mitraljezom 12,7 mm na helikopteru H 145, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Staviti domaće naoružanje na jedan od najboljih svetskih helikoptera H 145 je veliko priznanje za naše inženjere i našu odbrambenu industriju", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je prisustvovao ispitivanju u Nikincima.

On je dodao da je domaće naoružanje efikasno, da se dobro primenjuje i da ćemo u budućnosti biti u stanju da ga nudimo svetskom tržištu.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović je istakao da su završena sva ispitivanja koja se tiču bezbednosti i integracije sistema za upravljanje vatrom HForce i elektronike ova dva oružja na tom helikopteru, i da su rezultati vrlo dobri.

"Nemački stručnjaci zaduženi za ovu letelicu su vrlo zadovoljni performansama našeg naoružanja. Ovo je prva faza opremanja tih helikoptera našim naoružanjem, a dalje će se raditi na integraciji vođenog naoružanja kako na sam helikopter, tako i na sistem HForce", naglasio je pomoćnik ministra Miloradović.

Ispitivanju na poligonu "Nikinci" prisustvovali su i Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković, načelnik Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba brigadni general Milan Popović i direktor Tehničkog opitnog centra pukovnik Slobodan Ilić, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.