Vulin: Do petka stižu preostala četiri ruska aviona

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Do petka stižu preostala četiri ruska aviona

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će iz Ruske Federacije do petka stići i preostala četiri aviona MiG-29.

"I moći ćemo sa ponosom da kažemo da prvi put od 1987. godine naše vazduhoplovstvo dobija nove aparate. Velika je stvar što uspevamo da se izborimo ne samo za poboljšanje položaja naših pripadnika, već i da naša armija bude snažnija, organizovanija i savremenija", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prva dva >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << aviona isporučena su danas Vojsci Srbije.

Vulin je nakon sletanja aviona Ruslan na batajnički aerodrom izjavio da je 4. jula od ruske strane stiglo obaveštenje da će dogovor između vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije Vladimira Putina i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića biti ispunjen 2. oktobra 2017. godine, navodi se u saopštenju.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da je danas veliki dan za Vojsku Srbije i njeno Ratno vazduhoplovstvo, jer posle, praktično, desetine godina dobija avione, što je veoma značajno za njenu ukupnu odbrambenu sposobnost.

General Ranko Živak rekao je da će pripadnici RViPVO dati sve od sebe da bi bezbednost Republike Srbije i njenog vazdušnog prostora bili na najvišem nivou.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministar odbrane Vulin ZADOVOLJAN: Dogovor između Vučića i Putina ispunjen, do petka stižu novi avioni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2017

Prva dva aviona MiG-29 iz Ruske Federacije isporučeni su Vojsci Srbije.., a sletanju transportnog aviona AN 124 i prijemu vazduhoplova na aerodromu „Batajnica“ prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant RViPVO general-major...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.