Vukša: Radojičić služi kao paravan vlasti za njihove ideje

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukša: Radojičić služi kao paravan vlasti za njihove ideje

"Gradska Skupština liči na cirkus, imamo stvari koje su vitalne za grad, a o kojima se ne razgovara. U gradu se sve manje pitamo za neke stvari, možemo da se probudimo i da vidimo da je naša ulica raskopana. Stvari se guraju pod tepih i onda se maskiraju nekim drugim temama", kaže aktivista Filip Vukša.

U prvih sto dana na mestu gradonačelnika, Zoran Radojičić se u medijima mnogo manje pojavljivao od svog zamenika Gorana Vesića.

"Kao primer iz Iznogodua, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vezir hoće da postane sultan, Radojičić kao koristan čovek društvu, ne vidim da ima prostora da odlučuje o gradskim temama, već uskače Vesić kome to nije delokrug. Vidimo da je Radojičić izjavio da se upoznao s gradom, ne smatram da je stručan da upravlja celim gradom, sigurno je dobar za svoju profesiju, više služi kao pravan vlasti za neke njihove ideje", smatra Vukša.

On navodi da su se od početka "gradonačelnikovanja" Radojičića, u Beogradu desile tri krucijalne stvari, o kojima nismo mogli da čujemo stav prvog čoveka grada.

"Zatvorena je železnička stanica, mi nemamo stav gradonačelnika o tome, ne znamo odakle koji voz kreće. Imamo trenutak nejasne ideje izmeštanja autobuske, imamo ad hok kićenje grada, umesto da se o tome diskutuje. Recimo, meni je bitna tema kako je moguće da imamo javno preduzeće Osvetljenje koje uvek sklapa ugovor sa Kip lajtom, onda, za jednu banderu su zadužena dva preduzeća, meni je to neverovatno. Za sijalicu je zaduženo Osvetljenje a za banderu EPS. Imenovan je i novi direktor GSP, da vidimo šta će on da uradi, imamo goruća pitanja, mnogo više od praznih polemika, i mnogo više od kućica za vrapce", kaže Vukša i dodaje da se dosta toga dešava, ali se ne ulazi sistemski u problematiku.

Dok je još bio srednjoškolac, Filip Vukša je podneo svoju prvu prijavu gradskim službama. U pitanju je bila prijava za nedostajući znak za biciklisičku stazu. Od tada do danas podneo je više od 14.000 prijava i inicijativa raznim gradskim službama, inspekcijama i javnim-komunalnim preduzećima.

"Imam podnetih 14 hiljada prijava, skor odgovora se kvari, oni moraju da nas obaveste šta su radili, ne odustaju od ideje da će uraditi sve samo da otežaju građanima, kad god bi građani želeli da se bave nekim lokalnim problemom, čujem reči ne želim da ulazim u taj birokratski lavirint".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Filip Vukša: Stvari se guraju pod tepih, sve se manje pitamo o gradu

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018

"Gradska Skupština liči na cirkus, imamo stvari koje su vitalne za grad, a o kojima se ne razgovara. U gradu se sve manje pitamo za neke stvari, možemo da se probudimo i da vidimo da je naša ulica raskopana. Stvari se guraju pod tepih i onda se maskiraju nekim drugim temama", kaže aktivista Filip...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.