Vukotić oslobođen optužbi za ubistvo Albanaca

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukotić oslobođen optužbi za ubistvo Albanaca

Srbin Zoran Vukotić, optužen za ubistvo četiri albanska civila 5. maja 1999. godine, osobođen je optužbe zbog nedostatka dokaza, piše prištinska "Koha".

Zoran Vukotić je, kako navodi list Koha, oslobođen iako je predsedavajući sudija Darijus Silicki rekao da je Vukotić "namerno tukao, a zatim i ubio Envera Rustolija, Hamdu Fazliju, Avdulu Fazliju i Fahredija Fazlijua u kući porodice Fazliju i tukao i pljačkao druge albanske civile", prenela je KTV.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Oštećene strane se, dodaje se, upućuju na građansku tužbu zbog nadoknade štete.

Silicki je nakon odluke sudske komisije rekao da "nema sumnje o činjenicama, stvarima koje su se dogodile maja 1999, ali je bilo većih sumnji o učešću Zorana Vukotića u ovim akcijama kao lica odgovornog za sve one loše stvari koje su se dogodile porodicama".

Vukotićev advokat Miro Delević rekao je Tanjugu da sud u ovom slučaju nije dokazao krivicu za krivično delo koje je njegovom klijentu stavljeno na teret.

Delević precizira da je Vukotić oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Prema njegovim rečima, optužnica se pozivala na izjave svedoka koji nisu bili pouzdani, a njihove izjave su bile kontradiktorne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.