Vukosavljević: Ima prostora za poboljšanje rada REM-a i RTS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Ima prostora za poboljšanje rada REM-a i RTS-a

Dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima ide uzlaznom putanjom, izjavio je danas ministar kulture i medija Vladan Vukosavljević uz ocenu da ima prostora za poboljšanje rada REM-a i medijske scene u Srbiji, kao i da informativni programi televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega RTS-a, budu obuhvatniji u političkim i društvenim temama.

Vukosavljević je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, ocenio da je u dijalogu vlasti i opozicije došlo do kvalitetnih predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa obe strane i da je to znak napretka.

Na pitanje šta misli o radu REM-a i medija, pre svega RTS-a, i konstataciju da je to glavni "kamen spoticanja" u dijalogu vlasti i opozicije, Vukosavljević je kazao da je to složeno pitanje i da nije zadovoljan "izostankom aktivnosti REM-a" u nekim slučajevima, ali da ima prostora da se poboljša rad tog tela.

"Ne bih hteo da zauzimam strane. Članovi REM-a imaju veliku odgovornost, a Srbija je prihvatila praksu zemalja EU da o situaciji u medijima i Javnim servisu ne odlučuju ministarstva, već da o tome vode računa regulatorna tela", rekao je Vukosavljević.

Upitan za stav o RTS-u i da li su zahtevi opozicije realni, ministar je kazao da bi informativni programi na svim televizijama, posebno na javnom servisu, trebalo da budu za nijansu obuhvatniji kada je reč o temama iz političke i društvene sfere.

"Svakako da stranke opozicije imaju pravo na svoje stavove i nezadovoljstvo. RTS čini solidan napor kada je u pitanju informativni program, ali ima prostora za njegovo poboljšanje. Ako sam dobro razumeo predstavnike vlasti i opozicije, nije problem u vestima, već koliko će opozicija biti zastupljena u programu", rekao je Vukosavljević i dodao da po tom pitanju obe strane uvek mogu imati prigovore.

"Kad se kaže da je objektivan informativni program obavezan na nacionalnoj frekvenciji, postavlja se pitanje šta to znači i ko koliko minuta dobija. Ako je određena koalicija predominantna na izborima, onda je pitanje koliko predstavnik političke opcije koja ima jedan, dva ili pet odsto na izborima, može da dobije'', naveo je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vukosavljević: Ima prostora za poboljšanje rada REM-a i RTS-a

Izvor: Blic, 23.Sep.2019

Dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima ide uzlaznom putanjom, izjavio je danas ministar kulture i medija Vladan Vukosavljević, uz ocenu da ima prostora za poboljšanje rada REM-a i medijske scene u Srbiji, kao i da informativni programi televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega RTS-a,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.