Vukoičić: Još ništa veliko nismo napravili

Izvor: Mondo, 30.Nov.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukoičić: Još ništa veliko nismo napravili

Trener Crvene zvezde Diva ne želi euforiju zbog devet pobeda u nizu. Opominje igrače i navijače : "Široki nije rival za potcenjivanje".

Košarkaši Crvene zvezde slavili su pobedu nad Sasarijem u povratku iz Italije, a već od petka ujutro počeli pripremu za duel sa Širokim.

Za sobom imaju devet uzastopnih pobeda u dva takmičenja, pa njihovi navijači sa velikim optimizmom dočekuju utakmice ABA lige, poslednje okršaje u prvoj fazi Evrokupa...

Za razliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od sumornog početka sezone i skora 1-4, tim Vlade Vukoičića prešao je u "pozitivni saldo" (6-4), zauzeo treću poziciju na tabeli i zaigrao u skladu sa (velikim) očekivanjima navijača.

Od poraza od Igokee na svom parketu, vicešampion Srbije pobedio je MZT Skoplje, Solnok, Partizan mt:s, Krku i Cibonu.

Međutim, Zvezdin šef struke pokušao je da pred duel sa Širokim (nedelja, 17.00, dvorana Pionir) "ukroti" euforiju zvezdaške javnosti.

"Dosta nepažljivo i neoprezno se unapred otpisuje Široki i nama se upisuje pobeda. Zbog iznenadno dugog puta praktično smo tek jutros (petak) na treningu počeli da se spremamo za tu utakmicu. To je jedan od važnijih mečeva i sigurno neće biti lako..." , rekao je na konferenciji za novinare u klupskim prostorijama na Kalemegdanu.

Tezu o kvalitetu ekipe iz Širokog Brijega potvrđuje argumentima "nemaju rezultatski pritisak", "redovni su učesnici lige", "svesni su šta mogu da isprate"....

"Kao tim koji je prošle sezone izborio plasman u Evropu odlučili su da odustanu od tog takmičenja. To govori o njihovoj stabilnosti, koja se vidi i na terenu i van njega. Nemaju zvučnih imena, ali bi ovaj njihov sastav trebalo zapamtiti i opet videti za dve-tri godine", dodao je Vukoičić.

Uspesi u nizu popravili su raspoloženje svih u timu i na tribinama Pionira. Navijači već prave računicu za borbu za vrh tabele, raspituju se koje mesto vodi direktno u Evroligu, koje u kvalifikacije.

Bivši trener FMP Železnika, Hemofarma, Ostendea, Bosne i Mege otkrio je šta svakodnevno govori na treninzima.

"I igračima ponavljam da su tek na kraju prve četvrtine sezone. Kao što ni meč nije gotov za taj period tako ni prvenstvo nije rešeno. Još ništa veliko nije napravljeno...", naveo je Vukoičić i opomenuo:

"Serija pobeda prija, diže samopouzdanje, prija kad čujete za nju, ali sa druge strane mala je granica do uljuljkanosti i potcenjivanja rivala. Sigurno je da ćemo jednom izgubiti utakmicu, ali voleo bih da je izgubimo iz čisto košarkaških razloga, ne zbog potcenjivanja".

Iako je tema konferencija bila najava naredne ligaške utakmice, objasnio je i šta je jedan od uzroka oscilacija crveno-belih na teškim gostovanjima.

Uprkos činjenici da je njegov tim i u Kahasolu i na Sardiniji do finiša imao pristojnu prednost, domaći košarkaši uspevali su da se vrate u meč i uvedu ga u neizvesnu završnicu.

Vukoičić ističe da rezultat i igra ne zavisi samo od jednog tima.

"Sve pobede na strani su vredne, i u Skoplju i u Sevilji i u Pioniru pred većinski Partizanovom publikom i protiv Sasarija... Oscilacije su posledica kvaliteta protivnika i česte odluke da u trenucima kada rezultatski zaostaje zaigra po principu "pukovnik ili pokojnik". Takođe, košarka se približava totalnoj igri, podjednako kvalitetnoj 40 minuta. Nismo mi jedini tim koji se suočava sa serijama protivnika 0:10..."

Karte za duel Crvene zvezde Diva i desetoplasirane ekipe ABA lige biće prodavane u subotu na stadionu u Ljutice Bogdana, a u nedelju na blagajni Pionira od 14.00 časova do početka utakmice.

PAROVI 11. KOLA:

subota

Radnički - Zadar 17.00

MZT Skoplje - Solnok 20.30

Split - Budućnost 21.00

nedelja

Crvena zvezda Diva - Široki 17.00

Cedevita - Krka 17.00

Olimpija - Cibona 19.00

Igokea - Partizan mt:s 20.30

TABELA: Igokea 8-2, Partizan mt:s 8-2, Crvena zvezda Diva 6-4, Budućnost 6-4, Cedevita 6-4, Radnički 5-5, Krka 5-5, MZT Skoplje 5-5, Olimpija 4-6, Široki 4-6, Cibona 4-6, Split 4-6, Zadar 3-7, Solnok 2-8.

(М. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.