Vukašinović i Eror kandidati za članove Saveta REM-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 15:07

Vukašinović i Eror kandidati za članove Saveta REM-a

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije prihvatio je danas predlog nadležnog odbora Skupštine Vojvodine da kandidati za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije budu Milorad Vukašinović i Goran Eror.

Vukašinović je diplomirani pravnik, a rođen 25. novembra 1967. godine u Beranama, u Crnoj Gori.

Eror je rođen 24. aprila 1991. godine, a završio je Ekonomski fakultet u Subotici, odsek za Finansije, bankarstvo i osiguranje, kao i master studije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je da će to skupštinsko telo sutra organizovati javni razgovor sa ovim kandidatima.

Odbor je na današnjoj sednici usvojio predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi i Zakona o osnivanju Muzeja žrtava genocida, koje je podnela Vlada.

Vršilac dužnost pomoćnika ministra kulture i informisanja Radovan Jokić rekao je da se predloženim izmenama i dopunama Zakona o kulturi, pored ostalog, produžava rok za raspisivanje javnih konkursa za finansiranje ili sufinansiranje kulturnih programa i projekata, kao i umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi, sa 30 na 60 dana od usvajanja budžeta.

Predloženim izmenama i dopunama Zakona utvrđuje se sastav, način izbora i mandat Nacionalnog saveta za kulturu.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra kulture i informisanja Danijela Vanušić rekla je da bi izmene i dopune Zakona o osnivanju Muzeja žrtava genocida trebalo da obezbede njegovo usklađivanje sa novim zakonskim propisima u oblasti kulture, kako bi ta ustanova bolje funkcionisala.

Vanušić je rekla da je taj zakon donet 1992. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.