Vujanoviću još devet godina za Vukovar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2010, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanoviću još devet godina za Vukovar

BEOGRAD -

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas bivšeg zamenika komandanta Teritorijalne odbrane (TO) Vukovara Stanka Vujanovića na devet godina zatvora zbog ubistva četiri hrvatska civila 1991. godine.

Vujanović je u septemrbu pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu osuđen na 20 godina zatvora zbog učešća u ubistvu oko 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara, i nalazi se na izdržavanju kazne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On i tužilaštvo za ratne zločine imaju pravo da podnesu žalbu na današnju presudu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka.

Sud je utvrdio da je Vujanović izvršio ratni zločin nad civilnim stanovništvom usmrtivši četiri i teško ranivši jednu osobu, navela je predsednik sudskog veća Snežana Nikolić-Garotić obrazlažući presudu.

Optužnica tereti Vujanovića da je 14. septembra 1991. počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u podrumu kuće porodice Sever, kada je, zajedno sa naoružanim muškarcem, usmrtio četiri lica i teško povredio jednu ženu.

Kako se navodi u optužnici, Vujanović je sa više hitaca iz vatrenog oružja lišio života Ivana Severa i Adama Luketića, dok su Ruža Luketić i Marija Kotreba podlegle povredama od rasprsnutih delova bombe koju je bacilo NN lice.

Tom prilikom, Blaženka Sever je zadobila teške telesne povrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.