Izvor: B92, 18.Mar.2012, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović- počasni građanin Skoplja

Skoplje -- Predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću je, na svečanosti u Skoplju, uručeno priznanje počasnog građanina glavnog grada Makedonije.

Gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski rekao je da je Vujanović, kao državnik, humanista, veliki poštovalac i prijatelj Makedonije i njene nezavisnosti, bio promoter svestrane saradnje, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

"Proglašenje za počasnog građanina Skoplja predstavlja ne samo poštovanje crnogorskog predsednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već i priznanje za sveukupne miroljubive napore crnogorske države i njene vlade u izgradnji multietničkog suživota u Crnoj Gori, u kojoj se poštuju i njeni građani Makedonci”, istakao je Trajanovski.

On je ukazao da je odluka o dodeli priznanja Vujanoviću doneta jednoglasno.

Trajkovski je podsetio i da su Skoplje i Podgorica gradovi pobratimi.

Vujanović je kazao da mu je, uručenjem priznanja počasnog građanima Skoplja, učinjena posebna privilegija.

"Zaista je privilegija biti građanin Skoplja, a posebna privilegija biti počasni građanin glavnog grada Makedonije”, istakao je crnogorski predsednik.

Vujanović je kazao priznanje doživljava sa tri nivoa – međudržavnog, međugradskog i ličnog.

"Postao sam počasnim građaninom Skoplja u ime sjajnih odnos Crne Gore i Makedonije, koje nemaju nijedno međusobno otvoreno pitanje. Postoji samo prostor za širenje saradnje i obaveza je dve države, kao i glavnih gradova, da iskoriste tu šansu”, naveo je on.

Crnogorski predsednik je istakao da će i dalje raditi na unapređenju odnosa Crne Gore i Makedonije, odnosno dva glavna grada.

"Želim da građanima Makedonije da ostvare svaki prosperitet i dobro. Želim prosperitet Makedoniji i Skoplju, kao što želim Crnoj Gori i Podgorici”, zaključio je on.

Svečanosti uručenja priznanja Vujanoviću prisustvovao je i makedonski predsednik Đorđe Ivanov, kao i brojni ugledni predstavnici političkog i kulturnog života Makedonije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović počasni građanin Skoplja

Izvor: RTS, 18.Mar.2012

Crnogorski predsednik Filip Vujanović proglašen za počasnog građanina Skoplja. Vujanović zahvalio na prizanju i naveo da mu je ukazana posebna privilegija. ..Predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću je, na svečanosti u Skoplju, uručeno priznanje počasnog građanina glavnog grada Makedonije...Gradonačelnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.