Vučković:” I da sutra počne da pada sneg ulice će biti prohodne” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 23.Okt.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković:” I da sutra počne da pada sneg ulice će biti prohodne” (VIDEO)

Zimska služba ima dva nova vozila za čišćenje snega u uskim ulicama. “Mediana” će spremno dočekati zimsku sezonu. Čak i ukoliko sutra počne da pada sneg, ulice će biti prohodne, uverava direktor Bratislav Vučković.
Jutarnja temperatura je nešto iznad nule, a meteorolozi su na planinama najavili snežne padavine. Zima samo što nije stigla, a zimska služba JKP “Mediana” omogućava saobraćaj kada grad pokrije beli prekrivač. Da li će ih ove godine iznenaditi sneg i koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << su spremni za sezonu, pitali smo direktora “Mediane”.
Ove sezone Zimska služba je pojačana sa dva nova kamiona za čišćenje i posipanje užih ulica.
“Mediana” ima dovoljno industrijske soli za posipanje ulica kako ne bi ledile, dodaje Vučković. Zalihe su za sada 15 tona, plus oko 250 tona robnih rezervi. Prošle godine utrošili su oko 700t, a nabavka uglavnom zavisi od toga kojom dinamikom grad isplaćuje sredstva.
Što se tiče ostalih preduzeća koja učestvuju u radu Zimske službe, PZP u ovom trenutku raspolaže sa 3600 tona soli, dok MD gradnja ima skoro 250 tona rizle, ali u svojim zalihama nema soli. Da podsetimo, Zimska služba zvanično sa radom počinje 15. novembra.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.