Vučićev sastanak sa Guterešom prvi na rasporedu

Izvor: B92, 21.Mar.2018, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićev sastanak sa Guterešom prvi na rasporedu

Beograd, Njujork -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Kako je objavljeno na zvaničnom rasporedu genseka UN, sastanak sa predsednikom Srbije zakazan je za 9.25h po lokalnom vremenu (14.25h po našem) i u pitanju je prva zvanična obaveza za Gutereša tokom današnjeg dana.

Vučić se ranije već sreo sa Guterešom tokom učešća na Konferenciji o klimatskim promenama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krajem prošle godine u Parizu.

Predsednik Srbije je objavio da je u Njujorku na svom Tviter nalogu, odgovarajući na tvrdnje Vuka Jeremića da je tamo "tajno", a zatim su mediji objavili različite verzije o njegovoj poseti.

Iako je Glas Amerike objavio da je Vučić u Njujorku u "privatnoj poseti sa ćerkom", list "Blic" je naveo da se predsednik Vučić već sreo sa ljudima iz UN i američke administracije od kojih je tražio pomoć u rešavanju kosovskog pitanja.

Kako navodi Tanjug, odlaskom u Njujork, Vučić je nastavio diplomatsku ofanzivu koja već uveliko traje.

Predsednik pokušava da na razlicitim nivoima, u UN, ambasadorima raznih zemalja obrazloži situaciju oko Kosova i položaja Srbije, ali sa svima razgovara i generalno o stanja u regionu, kaže izvor "Blica".

Nakon Njujorka, Vučić ide u Brisel gde će se sastati sa Hašimom Tačijem i nastaviti dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Njujorku sa Guterešom

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, a sastanak je planiran u 09.25 sati po lokalnom vremenu...Satnica je objavljena na sajtu Ujedinjenih nacija u delu posvećenom dnevnim aktivnostima generalnog sekretara UN...Vučić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.