Vučićev amandman o granicama uneo pometnju

Izvor: B92, 16.Maj.2021, 12:04

Vučićev "amandman" o granicama uneo pometnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uneo je potpunu pometnju pred Samit Procesa Brdo-Brioni.

Još uvek nije utanačen predlog zaključaka koji bi po završetku skupa lidera regiona trebalo da prihvate svi učesnici, prenose mediji.

Podsetimo, prvi čovek Slovenije Borut Pahor prilikom nedavne posete Beogradu pokušao je svom domaćinu Vučiću da podmetne kukavičije jaje u vidu usaglašenih zaključaka, a koji bi podrazumevali nepromenljivost granica u našem regionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vučić je insistirao je međutim da se u dokument ubaci odredba o poštovanju državnih međa koje su utemeljile Ujedinjene nacije.

Ovaj njegov zahtev, očigledno je pomutio planove balkanskih lidera tako da još nisu usaglasili konačnu verziju teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VUČIĆ UNEO POMETNJU PRED SAMIT! Lideri regiona još nisu usaglasili novi predlog zaključaka zbog njegovog "amandmana"

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021

Prvi čovek Srbije insistirao je međutim da se u dokument ubaci odredba o poštovanju državnih međa koje su utemeljile Ujedinjene nacije..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uneo je potpunu pometnju pred Samit Procesa Brdo-Brioni, jer još nije utanačen predlog zaključaka koji bi po završetku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.