Vučić za unapređivanje odnosa sa Izraelom

Izvor: RTS, 30.Nov.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić za unapređivanje odnosa sa Izraelom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u zvaničnu posetu Izraelu da Srbija i Izrael imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje veoma značajne rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou.

"Mi imamo relativno nisku robnu razmenu sa Izraelom i želimo da bude znatno veća", rekao je Vučić novinarima u Jerusalimu, uoči razgovora sa najvišim izraelskim zvaničnicima, preneo je Tanjug.

Govoreći o političkom aspektu dvodnevne posete, srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijer je rekao da će zamoliti Izrael za podršku u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama gde ta zemlja, kako je naveo, ima veliki uticaj i veliki značaj.

Premijer Srbije je naglasio da očekuje da rezultati posete i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni.

"Razgovaraćemo o našim bilteralnim političkim odnosima, koji su dobri", rekao je premijer.

Kad je reč o ekonomiji, Vučić je napomenuo da Srbija "nema master plan za poljoprivredu i mnogo toga možemo da naučimo od Izraelaca".

"Sa njima razgovaramo o njihovim ulaganjima u poljoprivredu i nekretnine, jer je nama potreban taj skok ekonomije, posebno u uslovima doduše minimalnog, ali i daljeg smanjenja agregatne tražnje", rekao je Vučić i dodao da očekuje da rezultati i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni.

Premijer Srbije naveo je da je ovo jedinstven slučaj da se ovoliko vremena posveti nekom iz Srbije i da se razgovara sa najznačajnijim ljudima Izraela i premijerom, predsednikom, ministrom spoljnih poslova i bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom, koga je nazvao "ikonom Izraela".

"To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu", naglasio je premijer Srbije.

Vučić će dvodnevnu posetu Izraelu započeti obilaskom Memorijalnog kompleksa "Jad Vašem" u Jerusalimu i susretom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, nakon čega će prisustvovati ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

Drugog dana posete, predsednik srpske vlade razgovaraće sa ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom, a potom i sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.