Vučić uputio saučešće porodici Stoltenberg

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uputio saučešće porodici Stoltenberg

Norveški diplomata i nekadašnji ministar spoljnih poslova Torvald Stoltenberg preminuo je u 87. godini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras pismo saučešća generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, kao i porodici Stoltenberg povodom smrti Torvalda Stoltenberga.

U pismu se kaže:

Pročitajte i:

- Duboko me je potresla vest o smrti Vašeg oca, Torvalda Stoltenberga, velikog čoveka i humaniste, koji će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u dragom sećanju ne samo Norvežana, već i ljudi širom sveta, koji će pamtiti njegovu toplinu i posvećenost radu. Kao prijatelj Srbije, Vaš otac je u nebrojenim prilikama pokazao da je zaslužio povelju kojom je postao počasni građanin grada Beograda, u kojem je ostavio neizbrisiv trag.

Razgovor koji sam imao sa njim u prijatnoj atmosferi njegovog doma u Oslu, čuvaću u najlepšem sećanju, ne samo kao političar, nego i kao čovek koji je uvek spreman da sluša i nauči nešto novo od mudrog i iskusnog učitelja. Bez obzira na položaj koji je imao, uvek je bio posvećen principima demokratije i pravičnosti, koji su ga neumorno vodili ka ciljevima koje je sebi postavio.

Jedini predsednik norveškog Crvenog krsta u tri navrata, što predstavlja veliko priznanje za njegov u svetu poznat humanitarni rad, nedostajaće mnogima čiji su životi poprimili dugačiji i bolji tok zahvaljujući njegovim naporima - navodi se u pismu Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio saučešće Stoltenbergu

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, kao i porodici Stoltenberg, povodom smrti norveškog diplomate i nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Torvalda Stoltenberga...Vučić je u pismu naveo da ga je duboko potresla smrt oca Jensa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.