Vučić u ponedeljak s Kerijem, u utorak s Mogerini

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u ponedeljak s Kerijem, u utorak s Mogerini

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće u ponedeljak u Briselu s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem o jačanju odnosa Srbije i SAD, o potvrdi puta Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji i o poželjnim opipljivim koracima u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

To su, po diplomatskim izvorima u Briselu, glavne očekivane teme sastanka Kerija i Vučića koji će o odnosima Srbije i EU s visokom predstavnicom Federikom Mogerini razgovarati u utorak, dan pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Briselu u pregovorima EU-Srbija o članstvu budu otvorena dva ključna poglavlja o, vladavini prava i o temeljnim slobodama.

Takođe se, kao moguće, vidi i da će Vučić i Keri razmotriti stabilnost i bezbednost na Balkanu posle neuspelog državnog udara u Turskoj i strahovanja u zapadnoevropskim zemljama da to može imati posledica po sporazum EU-Turska kojim je obustavljen masovan priliv migranata preko Grčke i Zapadnog Balkana.

Susret Vučić-Keri se nadovezuje na posetu Prištini i Beogradu pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland koja je od kosovskih vlasti zatražila da pojačaju napore u normalizaciji odnosa s Beogradom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.