Vučić u Mostaru: Ne bismo uspeli bez naših privrednika

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Mostaru: Ne bismo uspeli bez naših privrednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Mostaru da je regionalna saradnja za Srbiju veoma važna. Istakao je da zadovoljan što je Srbija u prva tri meseca konačno ostvarila zadovoljavajući rast BDP-a od između 3,9 do četiri odsto.
Vučić je na prijemu koji je priredio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež povodom Međunarodnog sajma privrede na kojem je Srbija zemlja partner, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je zahvalan privrednicima iz Srbije jer su plaćanjem poreza doprineli dobrim ekonomskim rezultatima naše zemlje.

"Ne bismo uspeli u svemu tome da nema naših privrednika. Nema nikakve sumnje da ćemo i ovu godinu završiti sa suficitom u budžetu i da ćemo uspeti da privučemo najveći broj dirketnih stranih investicija, da budemo zemlja koja smanjuje drastično javni dug, naglasio je Vučić.
Kako je naveo, više od 60 srpskih kompanija je došlo u Mostar", dodajući da su Srbiji veoma važni Banjaluka, Sarajevo, ali i da je "strašno važan" i Mostar.
Naša su tržišta pojedinačno mala, rekao je Vučić, naglasivši da samo zajedno Srbija i BiH mogu da izađu na treća tržišta.
Vučić je privrednicima iz BiH poručio da su dobrodošli na tržištu Srbije.
Pozvao je privrednike da nastave sa kontaktima, navodeći da je u prošloj godini robna razmena između Srbije i BiH uvećana za 137 odsto i da je dostigla preko 1,7 milijardi evra.
"Kako je krenula razmena u ovoj godini očekujemo da dođe do dve milijarde evra i time BiH postaje ne samo treća izvozna i četvrta uvozna destinacija, već se približava i rezultatima drugih zemalja", rekao je Vučić.
Kaže da ga je hrvatski član Predsedništva Dragan Čović obavestio da su neke kompanije iz Srbije već uspostavile kontakte sa firmama u Hercegovini kako bi krenule u zajedničke poslove, Vučić je ohrabrio srpska preduzeća da to urade i da uđu hrabro u taj proces.
Poruka privrednicima da idu u Prištinu
Tako je, dodao je, privrednicima poručio i da idu u Prištinu na sajam, jer, napomenuo je, "tamo nećemo pričati o puškama i sukobima, već o budućnosti, brašnu i drugoj robi".
Najavio je da će i sledeće godine doći na sajam u Mostar, i zamolio privrednike da i iduće godine kao izlagači predstave lepu Srbiju svim dobrim ljudima.
"Očekujemo da i kroz Berlinski proces i zajedničko pristupanje EU, mnogo toga uradimo zajedno. Srećan sam što bugarski premijer Bojko Borisov dolazi ovde i što ćemo moći da predstavimo Srbiju i dobre odnose Srbije i BiH na najbolji način", rekao je Vučić.
Ponovio je poziv ljudima iz Hercegovine i cele BiH da dođu u Srbiju i vide kako će biti primljeni.
"Uveren sam da će da osete najiskrenije prijateljstvo i gostoprimstvo i da će se često vraćati u sve krajeve naše zemlje", rekao je Vučić.
Vučić je na kraju obraćanja još jednom pohvalio privrednike rekavši da su obavili važan posao time što su dobro predstavili Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kada smo prošli put bili, Vučić me pitao kako može bolje"

Izvor: B92, 09.Apr.2018

Mostar -- Ekonomija spaja zemlje u regionu, rekao je predsednik PKS Marko Čadež na prijemu koji je priredio u Mostaru...Srbija je od 10. do 14. aprila zemlja partner na Međunarodnom sajmu privrede. Srbija, kako je rekao Čadež, i nastupa pod sloganom "Budućnost nas spaja", jer, dodao je, ne možemo...

Nastavak na B92...

Vučić: Ne bismo uspeli bez naših privrednika

Izvor: Blic, 09.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras u Mostaru da je regionalna saradnja za Srbiju veoma važna i izrazio zadovoljstvo što je naša zemlja u prva tri meseca konačno ostvarila zadovoljavajući rast BDP-a od između 3,9 i 4 odsto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.