Vučić u Dečjem KC: Svima ista prava, ali i jednake šanse

Izvor: Prva.rs, 10.Dec.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Dečjem KC: Svima ista prava, ali i jednake šanse

Premijer je, u obraćanju mališanima, koji su dolazak premijera pozdravili velikom vriskom i povicima "Evo ga Vučić", podsetio na izjavu lidera Južnoafričke republike Nelsona Mendele da za slobodu čoveka nije dovoljno odbaciti okove, već živeti na način da se razvija i poštuje sloboda drugih.
Bez obzira na sve ekonomske uspehe, državi i društvu neće biti bolje ukoliko se ne bude vodilo računa o budućnosti i poštovanju ljudskih prava, rekao je Vučić.  
"Nije mi teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da priznam da se ljudskih prava setimo samo 10. decembra, a da ostalih dana imamo "pametnija posla", primetio je on i dodao:
"Ne bi smelo da se dogodi da imamo pametnija posla od toga, jer sve što dobro uradimo, a biće bolje, neće biti bolje, niti drugačije ako ne budemo vodili računa o budućnosti, ako ne budemo vodili računa o sprovođenju ljudskih prava".
Prema njegovim rečima, u srpskom društvu su i prava dece bila nepoznanica, gde se ponašalo isključivo u skladu sa tradicionalnim shvatanjima, koja nekada nisu bila dobra.
Važno je da i deca znaju da imaju svoja prava, rekao je. 
Drzava, prema njegovim rečima, mora da pokuša svakom detetu i čoveku  obezbedi ista prava i jednaku šansu za uspeh i život. 
"To ne znači samo da ste isti u pravima, već i da, bez obzira na to koliko je ko bogat, odakle dolazi, iz kog dela Srbije, da svako ima istu šansu. Uspeh neće biti isti, jer on zavisi od rada, marljivosi i truda i energije koju ulažete, ali važno je da kao država i društvo budemo pravedniji i da svima omogućimo istu šansu", rekao je Vučić. 
Šaleći se kako je i na govornici pred njima jednako namrgođen kao i na televiziji, Vučić je mališane zamolio da ne budu namrgođena poput njega, da razmišljaju o budućnosti, ali i da razvijaju odgovornost i marljivost i da vredno uče u školi. "Igrajte se, imate vremena za to, ali najviše ćete u životu uraditi ako vredno učite i radite. Vaše je pravo da odrastete i budete sve što poželite - lekari, inženjeri, sportisti,slikari, pa i astronautio i da u tome što psoatnete budete najbolji an celom svetu", rekao je Vučić. 
Skupu u Dečjem kulturno centru prisustvuju ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić. Paunović je deci i gostima kratko rekla da je država u ovoj godini u potpunosti bila posvećena pobošanju ljudskih prava, a posebno prava dece. 
"Ipak, na jednom delu naše teritorije postoje građani i deca kojoj su ljuska prava samo san. Nemojmo da zaboravimo na naše građane na Kosovu i Metohiji, želimo i njima da posvetimo ovaj dan i da se ovim ne bavimo samo 10. decembra, već cele godine", rekla je Paunović.
Dan ljudskih prava obeležava se od 1950. godine, u znak sećanja na 11. decembar 1948, kada je na Generalnoj skupštini UN usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Svi imamo i sva deca imaju ista zagarantovana prava

Izvor: Beta Video, 10.Dec.2015

BEOGRAD - ``Neće nam biti ni bolje ni drugačije ako ne budemo vodili računa o vašoj budućnosti i ne budemo vodili računa o sprovodjenju ljudskih prava. Kada o tome govorim govorim o pravima dece, žena, manjinskih prava i prava svih onih koji su drugačiji ne samo po ubedjenju, već i po svojoj...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.