Izvor: RTS, 19.Jan.2023, 09:20

Vučić u Davosu na panelu Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa liderima regiona na panelu Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu, u okviru Svetskog ekonomskog foruma (WEF). Panelu prisustvuje i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i član Izvršnog komiteta, direktor Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Srednji istok Mirek Dušek.
Skup će moderirati predsednik WEF Borge Brende.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučića u diskusiji će učestvovati i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Albanije Edi Rama, premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, kao i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.
Takođe, na sastanak su pozvani i potpredsednica vlade i ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon, ali i Aleksander Šalenberg, savezni ministar za evropske, međunarodne poslove Austrije i Mikulaš Bek, ministar evropskih poslova Češke, Ignacijo Kasis, ministar spoljnih poslova Švajcarske, Bernar Emije, generalni direktor za spoljnu bezbednost u Ministarstvu odbrane Republike Francuske i Odil Fransoa Reno Baso, predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj Ahim Štajner, administrator Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Pozvani su i kongresmen iz Masačusetsa Set Maulton iz Demokratske partije i direktorka USAID-a Samanta Pauer.
Vučić će posle toga, kako je planirano, imati i poseban sastanak sa Borjanom Krišto.
Predsednik Srbije će na kraju trodnevnog učešća na WEF-u u Davosu učestvovati i na panelu "Widening Europeˈs Horizons - Kako nova Evropska politička zajednica može ojačati bezbednosni pejzaž kontinenta usled širih geopolitičkih promena?".
Panel će, kako je najavljeno, moderirati Đamil Anderlini, glavni i odgovorni urednik Politika za Evropu, a panelisti će, pored Vučića, biti i Edi Rama, predsednik Republike Kipar Nikos Anastasijades, predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola i predsednik Vlade Republike Irske Leo Varadkar.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je gde sedeo na panelu o Zapadnom Balkanu: Vučić sam iza svih (FOTO)

Izvor: Danas, 19.Jan.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sedeo je izdvojeno od svih lidera i sam.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.