Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 15:56

Vučić u Briselu sa Varheljijem, Boreljom i Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je posle podne u Brisel, gde se sastao sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom i specijalnim predstavniku EU za dijalog, Miroslavom Lajčakom.
Predsednik Srbije učestvuje na prvom tet-a-tet sastanku u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić se sa komesarom Varheljijem sastao odmah po dolasku sa aerodroma u prostorijama Misije Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije u Briselu.
Teme njihovog razgovora su bili evrointegracioni put Srbije, uključujući i novu metodologiju procesa pristupanja koju je Srbija upravo prihvatila, kao i ekonomsko-investicioni paket za Zapadni Balkan koji Komisija treba da predstavi na jesen.
Varhelji je na Tviteru napisao da je imao dobar sastanak sa Vučićem o reformama koje Srbija mora da obavi na putu ka EU, borbi protiv kovida 19 i investicionom samitu Evropske komisije koji će se održti na jesen.
Sa Boreljom i LajčkomVučić se u Briselu sastao i sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom.
Sastanku Vučića i glavnog EU pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine Borelja prisustvuje i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.  
U pitanju je bilateralni sastanak predstavnika Srbije i EU u okviru nove runde razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
Potom sledi trilateralni sastanak Vučića, kosovskog premijera Avdulaha Hotija i posrednika EU u dijalogu u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.
Očekuje se da će se Vučić nakon sastanka obratiti medijima u Briselu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić se u Briselu sastao sa Varhejijem

Izvor: Beta Video, 16.Jul.2020

BEOGRAD/BRISEL - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Briselu sastao se sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.