Vučić u Blacu: U puteve ulažemo 622 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Blacu: U puteve ulažemo 622 miliona dinara

Toplički kraj je mnogo osiromašio u poslednjih 50 godina, ovde su plate na najnižem nivou i to su stvari koje moraju da se promene, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima u Blacu koje je posetio u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Iako, kako je kažao, nije zaslužio veličanstven doček jer za ovaj kraj nije urađeno mnogo, Vučić je okupljenima rekao da će u narednom periodu 622 miliona dinara biti uloženo u puteve.

Za početak se put >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od Blaca prema Beloljinu u dužini od 11,5 km širi, a predsednik Srbije je posebno istakao da će biti napravljeni trotoari i ulična rasveta što je važno zbog bezbednosti dece.

Vučić je Blacu obećao bazen, obnovu školskih i predškolskih objekata kao i domova zdravlja, a građanima je poručio da traže više jer država ima para.

"Pošto postoji interes za fabrikom za preradu voća, spremni smo do 90 odsto investicije platimo kako bi domaćini imali gde da predaju robu" rekao je Vučić i dodao da je dao nalog Ministarstvu privrede da istraži načine kako će se to realizovati i izrazio spremnost da subvencije budu najveće do sada.

Interesovanja stranih investitora za ovim krajem nema, i Vučić očekuje da će se to promeniti sa izgradnjom aut-puta Niš- Priština. On je rekao da će predložiti da se za četiri najsiromašnija okruga među kojima je i Toplički, uvede dodatak na plate od 10 odsto, kako bi ljudi ostajali u svojim gradovima.

Predsednik Srbije rekao je na kraju građanima Blaca da ne treba da brinu o pitanjima visoke politike, ali treba da znaju da on neće dozvoliti ponižavanje Srbije.

"Kada vam kažu da nam neko donosi ponižavajuća rešenja, budite uvereni da mi karijera nije važna, uvek ću se truditi da čuvam mir jer nam ratovi nisu potrebni, ali nikada nikome neću dati da ponizi Srbiju, lakše mi je da ja platim cenu, ali Srbija poniženje neće trpeti", izjavio je Vučić.

On će danas posetiti i Kuršumliju gde će postaviti kamen temeljac za fabriku namenske industrije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kosovski" dodatak za četiri najsiromašnija okruga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je ideja da se u četiri najsiromašnija okruga, među kojima je i Toplica, uvede poseban dodatak, nešto poput kosovskog dodatka, te da će o toj mogućnosti razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić..."Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.