Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić stigao na Kosovo

Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će posetiti srpske sredine na Kosovu, južno od reke Ibar.

On će obići Pasjane, Štrpce i Gračanicu, a u njegovoj delegaciji su i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar pravde Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar za rad, zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Na osnovu programa, oni će u 10:30 otvoriti porodilište u Pasjanu, a potom će se u Štrpcu sastati sa predstavnicima lokalne zajednice. Posle Štrpca, oni će otputovati za Gračanicu gde će se sastati sa kandidatom za gradonačelnika iz Srpske liste, Vladetom Kostićem, i zamenikom premijera Kosova, Branimirom Stojanovićem. Nakon toga predviđeno je otkrivanje spomenika kralju Milutinu u dvorištu istoimene škole u Gračanici, gde će se Vučić i obratiti novinarima.

Predviđena je i poseta manastriru Gračanica, susret sa vladikom Teodosijem, poseta konaku ovog manastira i sastanak sa predsednicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom i ostalim političarima.

Posetu delegacije iz Srbije Kosovu obezbeđivaće jedinice Policije Kosova, uključujući i one specijalne, a na osnovu plana predviđenog za obezbeđivanje poseta stranih delegacija Kosovu. Takoće će biti pojačano prisustvo policije i u mestima koje će delegacija posetiti. Iz Policije Kosova izjavili su za RSE da je angažovan dovoljan broj policajaca za obezbeđivanje cele ove posete.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.