Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa kineskim premijerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas poslednjeg dana posete Kini sa premijerom te zemlje Li Kećijangom koji ga je u državnoj rezidenciji u Tjenđinu dočekao pozdravom na srpskom jeziku.

"Dobro došli", rekao je Li Vučiću dok su se rukovali.

Vučić je prehodno prisustvovao otvaranju letnjeg Svetskog ekonomskog foruma u kineskom gradu Tjenđinu, posle čega se sastao s guvernerom provincije Hebej Su Đinom i predstavnicima kompanije "Hbis", vlasnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Železare u Smederevu.

Kako prenosi RTS, Su Đin i Vučić izrazili su zadovoljstvo što Železara sada dobro radi, što je povećala kapacitet proizvodnje za 30 odsto, a profit za 39 odsto.

Su Đin i Vučić razgovorali su i o drugim projektima, među kojima je i industrijska zona u Beogradu koju bi gradile kompanije iz Hebeja.

Vlada kineske provincije i vlade Srbije i kompanija "Hbis" i vlade Srbije potpisale su memorandume o razumevanju.

Vučić će razgovarati i sa kineskim premijerom Li Kećijangom o ekonomskoj saradnji i mogućnosti da Kina pomogne Srbiji u inovativnim tehnologijama i razvijanju novih visokotehnoloških proizvoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kineski premijer Vučiću: Srbija i Kina "večni prijatelji"

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se poslednjeg dana posete Kini sa premijerom te zemlje Li Kećijangom koji ga je u državnoj rezidenciji u Tjenđinu dočekao pozdravom na srpskom jeziku..."Dobro došli", rekao je kineski premijer Vučiću dok su se rukovali...Vučić je izjavio da mu je Li...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.