Vučić se sastao sa Orbanom

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa Orbanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Vučić će prisustvovati svečanoj večeri koju za njega, kao i za premijere Češke i Slovačke, Andreja Babiša i Petra Pelegrinija, priređuje Orban.
"Prijateljski sastanak!", napisao je Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu "BudućnostSrbijeav" uz fotografije sa Viktorom Orbanom.

Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << susreta, Vučić je izjavio da Orbana smatra za iskrenog prijatelja Srbije i da će sa njim razgovarati o tome kako da se dodatno pospeše bilateralni odnosi, za koje kaže da su već dostigli nivo najboljih u istoriji dve zemlje.
Sa Orbanom će razgovarati i o ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije, ali i Kosovu.
Vučić je kazao je da će zamoliti Mađarsku da pomogne Srbiji po pitanju Kosova, dodajući da je Orban čovek od reči.
"Zamoliću ga, bez obzira na činjenicu da je Mađarska priznala nezavisnost Kosova, da nam pomogne po nekim drugim pitanjima u vezi sa KiM. Prošli put smo ih molili za Interpol, pa su pomogli", podsetio je srpski predsednik
Nakon njihovog bilateralnog susreta, Vučić će prisustvovati svečanoj večeri koju za njega, kao i premijere Češke i Slovačke, Andreja Babiša i Petra Pelegrinija, priređuje Orban.
Vučić će u četvrtak učestvovati na Trećem demografskom samitu u Budimpešti, gde će se obratiti učesnicima konferencije.
Prema programu konferencije, između ostalih, na skupu će govoriti predsednik vlade Češke Andrej Babiš, premijer Slovačke Peter Pelegrini, zamenica premijera Bugarske Marijana Nikolova, bivsi premijer Australije Toni Ebot, a pozdraviće ih Orban.
Predsednik Vučić obići i Srpsko zabavište, osnovnu školu, gimnaziju i kolegijum "Nikola Tesla", gde će razgovarati sa učenicima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Orbanom u Budimpešti

Izvor: RTS, 04.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Vučić će prisustvovati svečanoj večeri koju za njega, kao i za premijere Češke i Slovačke, Andreja Babiša i Petra Pelegrinija, priređuje Orban. ...

Nastavak na RTS...

FANTASTIČAN ZNAK ZA SRBIJU: Orban priredio svečanu večeru za Vučića, a pre toga mu ukazao posebnu čast! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri u Budimpešti koju je za njega i premijere Češke i Slovačke Andreja Babiša i Petera Pelegrinija priredio premijer Mađarske Viktor Orban...Vučić je prethodno imao bilateralni susret sa Orbanom...Oni su razgovarali na terasi,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.