Vučić se oglasio o napadima na novinare

Izvor: B92, 11.Dec.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se oglasio o napadima na novinare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je uvrede i pretnje upućene novinarki Studija B Barbari Životić, kao i napade na Ljiljanu Smajlović i Verana Matića.

"Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića. Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo“, napisao je Vućić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Tviteru.

Da podsetimo, bura oko novinarke Studija B digla se zbog izveštavanja o protestu opozicije, a društvene mreže prepune su osuda.

Ilustrovana politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan".

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom "Psi su pušteni" i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić, a koji je upućen protiv nezavisnih novinara i medija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.