Vučić sa šeikom Bin Zajedom o planovima za budućnost

Izvor: RTS, 25.Nov.2017, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa šeikom Bin Zajedom o planovima za budućnost

Princ prestolonaslednik Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan primio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je njegov gost u Abu Dabiju. Dvojica zvaničnika razgovarala o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja i mogućnosti daljeg investiranja kompanija iz UAE u Srbiji.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obavestio šeika Muhameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

Vučić i šeik Muhamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije "Etihad" kroz poslovanje nacionalnog avio-prevoznika "Er Srbije".
Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema.
Šeik Muhamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju.
Vučić u Abu Dabiju prisustvuje Gran Pri trci u Formuli 1 i gost je šeika Muhameda.
Kako je prenela novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, šeik Muhamed je poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije i sa njim razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblastima ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.
Sastanku su, pored ostalih zvaničnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, prisustvovali i direktor "Igl Hilsa" Muhamed el Abar, kao i članovi delegacije u pratnji predsednika Srbije, prenosi agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mohamed bin Zajed primio predsednika Srbije Vučića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2017

Princ prestolonaslednik Abu Dabija Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan danas je primio predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je njegov gost, a prisustvuje Gran Pri trci u Formuli 1 u Abu Dabiju...Na sastanku je razgovarano o odnosima prijateljstva i saradnje između Ujedinjenih Arapskih Emirata i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.