Vučić sa Zurofom: Hvala na podršci srpskom narodu FOTO

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Zurofom: Hvala na podršci srpskom narodu FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa direktorom Centra "Simon Vizental" Efraimom Zurofom i zahvalio mu na podršci srpskom narodu.

Zahvalio mu je i na velikom doprinosu u čuvanju sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

On je istakao da posebno ceni Zurofove izjave kojima skreće pažnju na stradanje srpskog naroda posle Drugog svetskog rata i osudjuje pokušaje relativizacije njegovog stradanja.

"Srbi i Jevreji su, kroz istoriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delili istu sudbinu i verujem da će, u godinama pred nama, viševekovno prijateljstvo, kojim se ponosimo, postati još snažnije", rekao je predsednik Vučić.

Dvojica sagovornika su razgovarali o podizanju Memorijalnog centra Staro Sajmište i istakli važnost dostojnog obeležavanja mesta stradanja velikog broja žrtava.

Predsednik Vučić je ukazao na greške Srbije po pitanju tog Memorijalnog centra i izrazio nadu za brži napredak u realizaciji tog projekta.

On je istakao da je jevrejska zajednica važna za Srbiju i da poštujemo njihova prava, o čemu svedoči i to što je Srbija prva zemlja u regionu i šire, koja je donela poseban zakon o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih zakonskih naslednika.

Predsednik je najavio da će u januaru, na Dan sećanja na Holokaust, na poziv izraelskog predsednika Rivlina, učestvovati na Medjunarodnom forumu lidera u Jad Vašemu, kojim će biti obeležena 75-godišnjica oslobadjanja logora Aušvic.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.