Vučić sa Li Mangangom: Radujem se svim uspesima prijateljske Kine

Izvor: RTS, 30.Dec.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Li Mangangom: Radujem se svim uspesima prijateljske Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je odlazećem ambasadora Kine u Beogradu Li Mančangu "neizmernu zahvalnost" za sve čime je, posvećenim radom, doprineo da odnosi dveju zemalja, uz veliko međusobno poštovanje i poverenje, najbrže napreduju i dostignu najviši nivo ikada do sada. Ambasador Li je predsedniku Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Si Đinpinga.
Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, opraštajući se od, kako je rekao, "dragog prijatelja", istakao da je njegovom prilježnošću ekonomska saradnja Srbije i Kine u snažnom zamahu, nabrojavši velike zajedničke projekte i kineske investicije, poput "Hestila", "Ziđina" i "Ling Longa", navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je takođe izrazio zahvalnost i rukovodstvu NR Kine i kineske Komunističke partije, što su se opredelili da sa Srbijom "grade strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo".
Ambasador Li rekao je da je bio počastvovan i srećan što je predstavljao Kinu u Srbiji, u kojoj se nekada školovao i za koju su, kako je rekao, vezani i on i njegova porodica. Takođe je zahvalio na nesebičnoj podršci i pomoći, koju su mu tokom rada u Srbiji, pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije.
Predsednik Srbije je ambasadoru Liju poželeo da uskoro ponovo poseti Srbiju, u kojoj je ostavio duboki trag, najavljujući da će mu, za sve što je uradio za srpsko-kineske odnose, biti dodeljeno visoko državno odlikovanje.
Ambasador Li je predsedniku Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Si Đinpinga, kome je srpski predsednik uzvratio sa najboljim željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.
"Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz snažno, mudro i odvažno liderstvo predsednika Sija i KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i realizacija postavljenih visokih ciljeva", rekao je predsednik Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić primio u oproštajnu posetu kineskog ambasadora Lija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas odlazećem ambasadora Kine u Beogradu Li Mančangu "neizmernu zahvalnost" za sve čime je, posvećenim radom, doprineo da odnosi dveju zemalja, uz veliko međusobno poštovanje i poverenje, najbrže napreduju i dostignu najviši nivo ikada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.