Vučić sa Bramercom, tužilac nezadovoljan regionalnom saradnjom

Izvor: RTS, 05.Nov.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Bramercom, tužilac nezadovoljan regionalnom saradnjom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove. Serž Bramerc je izrazio nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.
Aleksandar Vučić je sa Seržom Bramercom razgovarao o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, postupcima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji se pred MMKS vode protiv državljana Srbije, rezultatima rada Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, kao i pomoći u izgradnji institucija i prenošenju znanja srpskim pravosudnim organima.

Vučić je istakao da je saradnja Srbije sa Mehanizmom za međunarodne krivične sudove dobra, kao i da će Srbija uprkos neslaganju oko nekih pitanja nastaviti da jača saradnju sa Tužilaštvom MMKS, saopšila je Služba za saradnju s medijima predsednika.
Vučić je zahvalio na predlogu glavnog tužioca Bramerca da nadležne institucije u Srbiji učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo MMKS, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine.
Glavni tužilac MMKS Serž Bramerc izrazio je nezadovoljstvo regionalnom saradnjom, kao i žaljenje zbog sporosti dostavljanja dokumentacije neophodne u procesima koji se vode pred Mehanizmom.
Sa Bramercom se sastala i ministarka pravde Nela Kuburović.
Bramerc je pozdravio povećanje broja zamenika javnih tužilaca u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije i istakao da će Mehanizam nastaviti da podržava obuku zaposlenih iz tog tužilaštva, u cilju unapređenja njihovih znanja i veština potrebnih u predmetima procesuiranja ratnih zločina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić sa Bramercom: Saradnja dobra i nastaviće da jača

Izvor: Večernje novosti, 05.Nov.2019

Bramerc je izrazio nezadovoljstvo regionalnom saradnjom Saradnja Srbije sa haškim Mehanizmom za međunarodne krivične sudove (MMKS) je dobra i nastaviće da jača, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa glavnim tužiocem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.