Izvor: RTS, 21.Okt.2020, 10:56

Vučić održao sastanak sa Medvedevom putem video-linka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom.
Vučić je na svom zvaničnom Instagram profilu podelio fotografije sastanka koji je održan putem video-linka.

U dugom i prijateljskom razgovoru, Vučić i Medvedev potvrdili su veoma dobre odnose koje imaju Srbija i Rusija na svim poljima saradnje. 
Dvojica sagovornika razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su o krizi izazvanoj pojavom koronavirusa, ali i načinima kako da dve zemlje u tome sarađuju.
Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Ruske Federacije Srbiji na početku velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv kovida 19.
Istovremeno, Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama. Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.
Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji. Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad koronavirusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.
Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma "ŠOS+" na temu "Privreda za ljude".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ ODRŽAO SASTANAK SA MEDVEDEVIM: Predsednik Srbije razgovarao sa zamenikom predsednika Saveta Rusije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020

Video sastanak je počeo oko 10 sati..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sastanak putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim...Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak putem video-linka sa Dmitrijem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.