Vučić odlučio: Ništa od parlamentarnih izbora

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2017, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odlučio: Ništa od parlamentarnih izbora

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da ne postoje bilo kakvi razlozi za vanredne parlamentarne izbore u Srbiji.

On je naveo da uvažava mnoge aktere na političkoj sceni, posebno one koji su njegovi partneri i koji dobro razumeju državu, državne potrebe i obaveze, te da je pažljivo razmotrio njihovu ideju za održavanje parlamentarnih istovremeno sa predsedničkim izborima.

- Ipak, smatram da ne postoje bilo kakvi razlozi za njih u ovom trenutku - istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je premijer u izjavi za javnost.

- Sledeći parlamentarni izbori biće 2020. godine, predsednički 2022. i u tom periodu biće ono zlatno doba o kojem sam govorio, gde ćemo svake godne imati rast preko tri odsto, kako kaže MMF. Zato ogroman trud, rad i napor ulažemo da ide preko četiri ili pet odsto, jer će onda Srbija da doživi procvat i ljudi da osete značajnji porast životnog standarda - poručio je Vučić.

On je rekao je da će predstojeći predsednički izbori biti održani u aprilu, ali nije precizirao datum. Očekuje se da ih ovih dana predsednica parlamenta raspiše.

Krajnji rok za njihovo raspisivanje je 2. mart.

SNS u izbornu kampanju za predsednika Srbije, na kojima je njen kandidat lider stranke i premijer Aleksandar Vučić, kreće 2. marta iz Vranja. On je ranije najavio kratku kampanju, kako bi mogao, pre svega, da radi svoj posao predsednika Vlade Srbije, naveo je Tanjug.

Do sada je više kandidata opozicije već istaklo kandidature i uveliko, iako izbori još nisu raspisani, krenulo u izbornu kampanju, piše Tanjug. Kampanja može, od dana raspisivanja izbora, da traje od najmanje 30 do najviše 60 dana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.