Vučić o privatizaciji sa stranim investitorima

Izvor: Mondo, 09.Mar.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o privatizaciji sa stranim investitorima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa predstavnicima Saveta stranih investitora o unapređenju poslovne klime u Srbiji i učešću velikih kompanija u procesu privatizacije.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, teme razgovora bile su unapređenje poslovne klime u Srbiji, efikasnija implementacija dobrih postojećih zakonskih rešenja, kao i učešće velikih kompanija, članica Saveta stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << investitora, u aktuelnom procesu privatizacije.

Tokom susreta razgovaralo se i o konkretnim problemima sa kojima se susreću strani investitori, prvenstveno u oblasti finansija, poljoprivrede i inspekcijskog nadzora.

Dogovorena je koordinacija u rešavanju ovih problema, ali i unapređenje zakonskih rešenja u cilju poboljšanja poslovne klime u Srbiji, i to putem donošenja niza novih zakona kao što su Zakon o konverziji, Zakon o deviznom poslovanju, Zakon o inspekcijskom nadzoru i drugo.

Obostrano je konstatovano da je neophodno izvršiti i izmene zakonodavstva u oblasti poreske administracije u cilju efikasnijeg poslovanja stranih investitora.

Premijer Vučić i predstavnici Saveta zaključili su da je u cilju realizacije prethodno dogovorenog neophodno da se jednom mesečno održavaju sastanci predstavnika Saveta stranih investitora i svih resornih ministara, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.