Vučić o planu Zapada za Kosovo: Da postoji slamka...

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o "planu Zapada za Kosovo": Da postoji slamka...

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će građane Srbije obavestiti kad bude postojalo nešto što bi u zvaničnoj formi dobio a da je na bilo koji način prihvatljivo.

To je predsednikov komentar na navode medija da je od zapadnih sila dobio plan za rešenje pitanja Kosova.

- Kad bude postojalo nešto, što bih u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo, ili nešto o čemu bismo morali da razgovaramo ili da se izjašnjavamo, biće mi veoma drago >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i biću veoma rad da vas s time upoznam, kao i sve druge građane Srbije - rekao je Vučić novinarima u Diseldorfu.

Vučić je naglasio da je "veoma pažljiv" po tom pitanju.

- Da postoji slamka za koju bismo mogli da se uhvatimo i da nešto prihvatimo, da konflikte rešimo, da postoji slamka koja bi nam značila sigurnost, bezbednost za naše ljude na Kosovu, stabilnost u budućim odnosima, sa velikom s radošću bih vas o tome obavestio. To sada nije slučaj - poručio je Vučić.

"Blic" je ranije objavio da su Sjedinjene Američke Države i zapadne zemlje predsedniku Vučiću dostavile plan rešenja kosovskog problema, navodeći da je plan bolji po Srbiju od svih ranijih, ali da i dalje nije prihvatljiv za Vučića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić o "planu Zapada za KiM": Imamo određeni plan, ali...

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 14:30

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Sofiji da je dobio plan koji su zapadne zemlje pripremile kao predlog za rešavanje kosovskog problema. Kako ističe naš reporter, Vučić je to prvi put javno rekao, posle nekoliko dana medijskih spekulacija o tome da "Zapad preti i ucenjuje njega i Srbiju".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.