Vučić o pekaru iz Borče: Nije lepo…

Izvor: Mondo, 07.Maj.2019, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o pekaru iz Borče: Nije lepo…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom slučaja albanskog pekara u Borči da ono što je uradio pekar i njegov zapsleni nije lepo, i da je trebalo da se izvini.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović Pekar Mon Đuraj zvani Đura

Međutim, ističe da je obećao bezbednost i da je policija bila tu da ih zaštiti.

“Ništa im se nije dogodilo. Ali, što ne kažete da je jedan deo Saveza za Srbiju napadao te Albance, a drugi išao da se najede >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bureka za džabe na njihov račun. Govorite da sam u problemu, jer jedno krilo Đilasovo pravi incidente, a drugo jede džabe burek na račun onih kojima prete”, kazao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS-u.

Vučić je rekao i da se ono što radi opozicija mora nazvati pravim imenom, a to je fašizam.

“Kada neko nekoga blokira, da ne može na svoje radno mesto, onda je to fašizam", rekao je i odbacio prigovore da je to uvreda, već nazivanje stvari pravim imenom.

PROTEST ISPRED PEKARE: Građani besni zbog "crnog orla"

On je na pitanje vezano za afere oko šefova opština, kao i napade na albanskog pekara u Borči čiji je radnik na društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj u centru Beograda pokazuje "albanskog orla", ukazao da je odraz ozbiljnosti države u tome što Jutka nije više na vlasti u Brusu, a Simonović iz Grocke je uhapšen, čime se pokazalo da oni koji su nosioci vlasti ne smeju da se ponašaju tako, dok su oni sa vešalima i koji su šutirali policiju - svi na slobodi.

Što se albanskog pekara u Borči tiče, rekao je da ono što je uradio pekar i njegov zapsleni nije lepo, i da je trebalo da se izvini.

"Burek za mir" i kontramiting (FOTO+VIDEO)

Vučić je rekao da se tenzije, koje imamo u zemlji neće lako smanjiti i da nikada ne treba zaboraviti spoljni faktor, koji je snažan i želi da rukovodstvo Srbije bude slabije da bi došlo do priznanja Kosova.

Vučić: Izuzetno teška situacija oko Kosova!

Porodica Mona Đuraja, vlasnika pekare u Borči, od subote 27. aprila je pretrpela niz neprijatnosti i pretnji nakon što se na društvenim mrežama pojavila slika stara više od dve godine na kojoj se vidi bivši radnik pekare "Roma" kako u centru Beograda pokazuje dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

Održano je više protesta nezadovoljnih građana ispred pekare, a na poslednjem je zatraženo da se zatvori lokal.

Vlasnik pekare Mon Đuraj rekao je ranije da ne podržava takav postupak radnika, koji mu je i brat, i da je Srbija njegova zemlja.

On se više puta ogradio od sporne fotografije.

U petak, 3. maja održan je ispred pekare i skup podrške vlasniku pekare na kom su bili predstavnici nevladinih organizacija i dela opozicije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić o pekaru iz Borče: Nije lepo i pristojno, trebalo je da se izvini

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 09:01

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom slučaja albanskog pekara u Borči da ono što je uradio pekar i njegov zapsleni nije lepo, i da je trebalo da se izvini...Međutim, ističe da je obećao bezbednost i da je policija bila tu da ih zaštiti...- Ništa im se nije dogodilo. Ali, što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.