Vučić o Mileni: Učinila je naše društvo boljim

Izvor: Mondo, 14.Okt.2018, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Mileni: Učinila je naše društvo boljim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća Udruženju dramskih umetnika Srbije i Udruženju filmskih glumaca povodom smrti velike jugoslovenske i srpske glumice.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Ostali smo bez naše Milene Dravić, velikana jugoslovenske i srpske umetnosti. Milena je obeležila drugu polovinu dvadesetog veka u pozorištu, na filmu i televiziji. Neka joj je večna slava i hvala, jer je naše društvo učinila boljim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a kulturu bogatijom", navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Jedna od najvećih glumica bivše Jugoslavije, legendarna Milena Dravić, preminula je u bolnici gde se lečila poslednjih meseci.

Pre samo desetak dana, Milena je napunila 78 godina.

Glumica je bila deo najvoljenijeg glumačkog para domaće scene, zajedno sa suprugom Draganom Nikolićem, koji nas je napustio 2016. godine.

U karijeri je ostvarila bezbroj divnih uloga, a krajem prošle godine, kada je promovisana monografija o njoj, rekla je da joj je najdraža među njima - "sledeća".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TELEGRAMI SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI GLUMAČKE DIVE; Vučić: Ostali smo bez naše Milene Dravić

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća Udruženju dramskih umetnika Srbije i Udruženju filmskih glumaca Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća Udruženju dramskih umetnika Srbije i Udruženju filmskih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.