Vučić na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu

Izvor: B92, 14.Feb.2020, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić učestvovaće danas na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Prema diplomatskim izvorima Tanjuga, medju Vučićevim sagovornicima biće vršilac dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filip Riker, kao i pojedini istaknuti američki senatori.

Takođe predsednik Srbije razgovaraće, između ostalog, sa šefom radne grupe za Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkan u nemačkom Bundestagu Davidom Vadefulom, ali i savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Janom Hekerom.

Vučića očekuju, zatim, razgovori sa šefom kineske diplomatije Vangom Jiem, kao i predstavnicima više evropskih zemalja, te sa Johanesom Hanom, zaduženim u Evropskoj komisiji za budĹžet i administraciju.

Izvršni direktor Atlantskog saveta, Dejmon Vilson, i Ricdard Mur, politicki direktor u Forin ofisu takođe su na spisku Vučićevih sagovornika, odnosno bilateralnih susreta u bavarskoj prestonici.

Predsednik Srbije učestvovaće i na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana", kao i na panelu sa investitorima.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas u Minhenu čeka, po sopstvenom priznanju, jedan od najnapornijih radnih dana, pošto će punih 16 sati, skoro do ponoći, imati važne sastanke u okviru Bezbednosne konferencije, ali je smisao svih tih sastanaka, pored ostalog, što vode percepciji Srbije kao zemlje povoljnog poslovnog ambijenta i atraktivne destinacije za investitore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić na nizu bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima u Minhenu

Izvor: Blic, 14.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić učestvovaće danas na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji (MSC 2020), a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim zvaničnicima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.