Vučić i kineski zvaničnik razgovarali o strateškom partnerstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i kineski zvaničnik razgovarali o strateškom partnerstvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Centralne vojne komisije Kine Džang Jousjao razgovarali su danas u Beogradu o strateškom partnerstvu između dve zemlje.

General Džang rekao je da Kina ceni što Srbija pokazuje veliku pažnju sveobuhvatnom strateškom partnerstvu dveju zemalja. Dodao je da su Vučić i kineski predsednik Si Đinping "produbili odnose dva naroda, izrazivši zadovoljstvo što će neke od mera biti konkretnije definisane tokom ove posete", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se u saopštenju predsedništva.

Vučić je rekao da je Srbija zahvalna predsedniku Siju za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja, kao i da se nada da će ponovo posetiti Srbiju. "Ponosimo se čeličnim prijateljstvom naša dva naroda i pružamo podršku politici jedne Kine, kao i u mnogim drugim pitanjima", rekao je Vučić.

Sagovornici su potvrdili da će prisustvovati vojnoj vežbi "Begej 2019", koja će biti održana u nedelju u Titelu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.