Vučić i Oricio o reformama, pravosuđu, medijima...

Izvor: RTS, 30.Maj.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Oricio o reformama, pravosuđu, medijima...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Andreom Oricijem o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.
Aleksandar Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da savetima i dobrom praksom u transparentnosti i vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nad medijima pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Predsednik je ocenio da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.
Istakao je da će Srbija nastaviti sa reformama, ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana, i naglasio da je neophodno nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane.
Šef Misije OEBS-a u Srbiji Oricio pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.
Oricio je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovođenje reforme pravosuđa i unapređenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nastavićemo sa reformama - ne zbog EU, već zbog svojih građana

Izvor: B92, 30.Maj.2019

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najvažniji zadatak Srbije završetak reforme pravosuđa i to "ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana"..Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je na sastanku sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.