Vučić i Orban prošetali centrom Niša

Izvor: Mondo, 20.Nov.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Orban prošetali centrom Niša

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je premijera Mađarske Viktora Orbana na niškom aerodromu "Konstantin Veliki". Vučić i Orban prošetali centrom Niša.

Foto: tanjug / rade prelic / bb

Vučić je Orbana dočekao uz najviše državne i vojne počasti, uz postrojenu gardu Vojske Srbije i intoniranje himne dveju zemalja.

Za ponedeljak je predviđen obilazak deonice "Prosek - Bancarevo" na istočnom kraku Koridora 10, potom tet-a-tet susret dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << premijera i bilateralni susreti ministara dveju vlada.

Potom će biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske, svečano potpisivanje sporazuma i konferencija za novinare premijera Aleksandra Vučića i Viktora Orbana.

Vučić i Orban će takođe učestvovati na Biznis forumu u organizaciji Privredne komore Srbije.

Premijer Srbije je juče rekao da su odnosi sa većinom država u regionu odlični, sa pojedinim teški, ali zasnovani su na ozbiljnom i odgovornom pristupu, jer Srbija ima politiku stabilnosti, odgovornosti i rešavanja problema.

Vučić je u jutarnjem programu televizije Pink, odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike u medijima da su odnosi sa državama u regionu loši, rekao da "semafor pokazuje da su urađene lepe i dobre stvari".

VUČIĆ I ORBAN PROŠETALI CENTROM NIŠA

Vučić i prošetali su večeras centrom Niša.

Dvojica premijera obišli su Nišku tvrđavu, zatim i centar grada, gde su razgovarali i slikali se sa građanima.

Vučić i Orban posetili su i Gradsku kuću, gde je priređena izložba fotografija njihovih ranijih susreta i prigodan muzički program.

Obilazak najvećeg grada na jugu centralne Srbije, Vučić i Orban završili su posetom Narodnom muzeju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas i sutra domaćin Orbanu u Nišu

Izvor: Blic, 20.Nov.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić biće danas i sutra u Nišu domaćin tokom dvodnevne zvanične posete predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana Srbiji...Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, mađarskoj delegaciji na čelu sa Orbanom danas će biti priređen svečani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.