Vučić i Kurc: Stiže posao za 2.000 ljudi

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Kurc: Stiže posao za 2.000 ljudi

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Austrija podržava Srbiju na evropskom putu i posebno otvaranje poglavlja 23 i 24, ali i 5, 15, 25 i 26, koja se odnose na javne nabavke, energetiku, nauku, istraživanja, obrazovanje i kulturu.

Foto: TANJUG / SRÐAN ILIC

Premijer je na zajedničkoj pres konferenciji sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom ocenio da će Akcioni plan o saradnji Srbije i Austrije predstavljati dalji podsticaj našoj zemlji na putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropskoj uniji.

On je izrazio posebnu zahvalnost šefu austrijske diplomatije na podršci i podsetio da je on jedini ministar koji je bio na svim konferencijama koje su se odnosile na Srbiju.

Dve zemlje će, rekao je Vučić, nastaviti dijalog na nivou zamenika ministara, kako bi u svakom trenutku mogle da imaju koordinirane aktivnosti, a radiće se i na stvaranju daljih uslova za borbu protiv terorizma i svih rizika koji ugrožavaju savremenu Evropu.

"Zajedno ćemo raditi na dijalogu Beograda i Prištine, na daljem očuvanju regionalne stabilnosti i razvijanju boljih odnosa između zemalja na zapadnom Balkanu", rekao je Vučić.

Kako je istakao premijer, Srbija i Austrija će imati zajedničke programe, kao i mesto za jednog mladog srpskog diplomatu u austrijskom Ministarstvu spoljnih poslova "kako bi naučio kako to rade Austrijanci".

Vučić  je rekao da će tokom ove godine austrijski investitori u Srbiji obezbediti posao za 2.000 ljudi.

Vučić je na konferenciji za novinare povodom posete ministra spoljnih poslova Austrije Sebastijana Kurca, kazao da je Austrija najveći investitor u Srbiji, jer u ovom trenutku 500 kompanija iz te zemlje posluje u Srbiji.

Premijer je dodao da je sa austrijkim šefom diplomatije razgovarao o dualnom obrazovanju i regionalnoj stabilnosti.

"Zajednički ćemo raditi na nastavku dijaloga Beograda i Prištine i na daljem očuvanju regionalne stabilnosti i razvijanju bojih odnosa regionalnih partnera. Što se tiče dualnog obrazovanja, želimo da pripremamo neke ljude da tačno znaju kakav će posao raditi kako bi isporučivali najbolje rezultate", kazao je Vučić.

Ministar spoljnih poslova Austrije boravi u Srbiji u okviru posete zemljama Zapadnog Balkana.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.