Izvor: RTS, 30.Apr.2021, 12:56

Vučić i Hargitaj: Izuzetna saradnja Srbije i EBRD

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu regionalnu direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan, Žužanu Hargitaj, sa kojom je razgovarao o rezultatima saradnje sa ovom uticajnom institucijom, ekonomskim posledicama pandemije, kao i o portfoliju EBRD za privlačenje investicija sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.
Predsednik Vučić je zahvalio Hargitovoj na izuzetnoj saradnji i posebno istakao značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedničkih projekata Srbije i EBRD koji su i u uslovima pandemije kovid-19 uticali na privredni rast Srbije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik je dodao da su odgovorna politika i stabilna ekonomska situacija jedni od osnovnih pokretača novih investicija u Srbiji, što potvrđuje i stalni rast podrške EBRD našoj zemlji.
Posebna tema razgovora bila je podrška razvoju preduzetništva kroz posebne garancijske šeme koje će prevashodno imati za cilj podizanje konkurentnosti i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i mladim preduzetnicima.
Sagovornici su se dogovorili i o nastavku zajedničkog rada na reformi i modernizaciji javnih preduzeća, što je, ističe se, od posebnog značaja za Srbiju imajući u vidu da je upravo taj proces jedan od osnova podizanja nivoa konkurentnosti i profitabilnosti.
Sagovornici su se saglasili da, uprkos teškim posledicama po ekonomiju, ova godina predstavlja izuzetnu priliku za privlačenje novih ulaganja u Srbiju, budući da su, kako se dodaje, naše zdrave i stabilne javne finansije doprinele da budemo otporniji na uticaj pandemije od drugih zemalja u regionu.
Predsednik Vučić je rekao da se nada nastavku dobre saradnje i da su investicije EBRD u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća, više nego dobrodošle.
Na sastanku je bilo razgovora i o planovima za saradnju EBRD sa lokalnim samoupravama, koje će doprineti razvoju gradova i mesta u Srbiji.
Predsednik je poželeo Žužani Hargitaj mnogo uspeha u daljem profesionalnom angažmanu.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žužana Hargitai danas u oproštajnoj poseti kod Vučića FOTO

Izvor: B92, 30.Apr.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu regionalnu direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj Žužanu Hargitai...To je objavljeno na predsednikovom zvaničnom profilu na Instagramu...Sa njom je razgovarao o rezultatima saradnje sa ovom uticajnom institucijom,...

Nastavak na B92...

Vučić sa Hargitaj: Investicije EBRD u privatni sektor više nego dobrodošle

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa regionalnom direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Žužanom Hargitaj rekao da su zajedničkih projekata Srbije i EBRD i u uslovima pandemije kovid-19 uticali na privredni rast zemlje.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.