Vučić dočekao u Palati Srbija predsednika CAR Tuadera

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 17:16

Vučić dočekao u Palati "Srbija" predsednika CAR Tuadera

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu.

Predsednik Centralnoafričke Republike dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde.

"Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naših zemalja.

Razgovaraćemo o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva.

Dobro nam došli, poštovani prijatelju", napisao je Vučić na Instagramu.

Nakon dočeka uslediće tet-a-tet sastanak Vučića i Tuadera.

Planirani su i plenarni razgovori delegacija dveju zemalja predvođeni predsednikom Vučićem i predsednikom Centralnoafričke Republike, nakon čega će biti potpisani bilateralni dokument u prisustvu dvojice predsednika.

Izjave za medije planirane su u 17.40 časova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Centralnoafričke Republike, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

"Uveren sam da će se ovom istorijskom posetom dodatno unaprediti naši tradicionalno prijateljski bilateralni odnosi na obostrano zadovoljstvo", napisao je Dačić na svojoj stranici na Instagramu.

Dačić je pre dve dana ugostio svoju koleginicu iz CAR Silvi Baipo Temon, koja je došla u posetu Srbiji u okviru delegacije predsednika Tuadere.

Dačić je tada podsetio da će sledeće godine biti 65 godina od kada postoje diplomatski odnosi između Srbije i Centralnoafričke Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HIMNE I POČASNI STROJ GARDE Vučić dočekao predsednika CAR u Palati "Srbija" (VIDEO)

Izvor: Blic, 29.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu. Predsednik CAR dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde.

Nastavak na Blic...

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA PREDSEDNIKOM CAR: Verujem da u Evropi nema zemlje koja ovoliko ceni afričke države kao Srbija! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024

Posle svečanog dočeka Vučić i Tuadera imaju tet-a-tet sastanak...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu. Svečanom dočeku prisustvovali su i ministarka Jelena Tanasković, te ministar Mihailo Jovanović, ministarka Dubravka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.